Rechtsvorm keuze

Schrijft u uw bedrijf in bij de Kamer van Koophandel, dan kiest u altijd een rechtsvorm voor uw organisatie. Het is erg belangrijk de juiste rechtsvorm te kiezen voor uw bedrijf. De rechtsvorm van uw bedrijf bepaalt namelijk of u wel of niet privé aansprakelijk bent voor de eventuele schulden die u met uw bedrijf maakt. OA Finance kan u helpen de juiste rechtsvorm voor uw organisatie te kiezen.

De verschillende rechtsvormen

Er zijn vele verschillende rechtsvormen. U kunt doorgaans niet alle rechtsvormen kiezen voor uw organisatie, maar er zijn wel enkele rechtsvormen waar u uit kunt kiezen bij het inschrijven van uw bedrijf. De rechtsvormen zonder rechtspersoonlijkheid zijn de eenmanszaak, de vennootschap onder firma (vof), de commanditaire vennootschap (cv) en de maatschap. De rechtsvormen met rechtspersoonlijkheid zijn de besloten vennootschap (bv), de naamloze vennootschap (nv), de vereniging, de stichting en de coöperatie en onderlinge waarborgmaatschappij.

De juiste rechtsvorm keuze met OA Finance

Omdat er zo veel rechtsvormen zijn en alle rechtsvormen weer hun eigen voor- en nadelen hebben, kan het lastig zijn een goede rechtsvorm te kiezen voor uw bedrijf. Gelukkig kan OA Finance u helpen. Wij horen graag wat voor organisatie u op wil richten, om u vervolgens meer te vertellen over de verschillende rechtsvormen. Ook geven wij u advies over de beste rechtsvorm voor uw organisatie. Uiteindelijk kiest u uiteraard zelf welke rechtsvorm u voor uw organisatie kiest.

Neem contact met ons op

Wilt u meer weten over het kiezen van de juiste rechtsvorm met OA Finance? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen al uw vragen beantwoorden. Wilt u een afspraak maken met OA Finance, om over de rechtsvorm van uw organisatie te sparren? Dan kunt u ook contact met ons opnemen. Wij plannen graag zo snel mogelijk een afspraak met u in.