Intracommunautaire prestaties

Sommige ondernemers dienen niet alleen de btw-aangifte in bij de Belastingdienst, maar zijn tevens verplicht de opgaaf intracommunautaire prestaties (ICP) in te dienen. In deze opgaaf vult u alle intracommunautaire leveringen en diensten in die u in het afgelopen kwartaal heeft gedaan. Dit zijn leveringen en diensten die u geleverd heeft aan klanten die in andere EU-landen btw-aangifte moeten doen. Ook moet u de waarde van eigen goederen die u naar een ander EU-land heeft gebracht altijd op de opgaaf intracommunautaire prestaties vermelden.

De ICP laten indienen door OA Finance

Het indienen van de opgaaf intracommunautaire prestaties is niet gemakkelijk. U kunt uzelf veel tijd en energie besparen door deze opgaaf in te laten dienen door een expert, zoals OA Finance. Door onze jarenlange ervaring in het vak, weten wij precies hoe wij uw opgaaf intracommunautaire prestaties in moeten dienen. Dit betekent dat u gegarandeerd een correcte opgaaf indient bij de Belastingdienst.

Wel of geen ICP indienen?

Niet iedereen hoeft een ICP in te dienen. U bent verplicht een opgaaf intracommunautaire prestaties in te dienen over uw intracommunautaire leveringen, intracommunautaire diensten en de overbrenging van eigen goederen naar een ander land in de Europese Unie. Twijfelt u of u een ICP in moet dienen? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen u hier graag meer over. Moet u inderdaad een ICP indienen, dan kunnen wij deze taak voor u overnemen.

Meer weten? Neem contact op met OA Finance

Wilt u meer weten over de opgaaf intracommunautaire prestaties of heeft u vragen over onze dienstverlening? Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over deze speciale opgave bij de Belastingdienst en kunnen u ook meer vertellen over onze rol bij het indienen van uw ICP.